Bilde av smilende prisvinnere: Marianne Hestholm og Stine Lampe, flankert av helsebyråd Ruth Grung og konferansier Samuel Massie.
STOLTE VINNERE: Frivillighetens Starsky & Hutch - Marianne Hestholm og Stine Lampe - mottok Omsorgsprisen 2022 på DNS. Her flankert av helsebyråd Ruth Grung og konferansier Samuel Massie.
Bilde: Thor Brødreskift

Fikk Omsorgsprisen for sin innsats for hjemmeboende eldre

– Vi har byens beste jobb, sier frivillighetskoordinatorene Stine Lampe og Marianne Hestholm. Mandag mottok de Omsorgsprisen 2022, for sitt arbeid med frivillighet i eldreomsorgen.

Begreper som ‘engasjement’, ‘inspirasjon’ og ‘glede’ går igjen i nominasjonene av frivillighetskoordinatorene, som jobber med å legge til rette for frivillig innsats i eldreomsorgen.

– De har et genuint ønske om å skape gode og meningsfylte dager og øyeblikk for byens eldre. Ikke minst bidrar de gjennom sin væremåte til at de eldre selv opplever at de er en ressurs som kan utgjøre en forskjell, heter det i beskrivelsen fra Verdighetssenteret.

Bedre dager for eldre

Det er Verdighetssenteret som i samarbeid med GC Rieber deler ut prisen. Senteret er et kompetansesenter som med kunnskap om demens, akuttmedisin, frivillighet og kultur jobber for at eldre skal ha gode liv. Og nettopp gode liv for eldre, er det Stine og Marianne jobber for også. 

– Det er stor stas! Vi er veldig stolte, sier duoen. 

– Vi prøver å bidra til at eldre får enda bedre dager, og at de har et rikt program å velge fra. Målet er at de kan velge – ikke bare bingo, men at de har flere valgmuligheter, sier Marianne. 

Tett på de eldre

Stine Lampe og Marianne Hestholm har bakgrunn som henholdsvis ergoterapeut og vernepleier. Som frivillighetskoordinatorer i Enhet for aktivitet og mestring jobber de for at hjemmeboende eldre skal ha tilgang til aktiviteter, og de koordinerer frivillig innsats slik at den kommer de eldre til gode. 

– I tillegg driver vi en del opplysningsarbeid. Det er mye som allerede skjer i frivillige lag og organisasjoner, som vi samarbeider tett med, forklarer Stine. 

– Det er byens beste jobb! Vi er tett på de eldre og får koordinere frivillige, sier Stine. 

Inspirerende demenskor

Etter nyttår har de hatt en økt pågang av personer som ønsker å bli frivillige. 

– Det er mange som sier de har som nyttårsforsett å bli frivillige, og TV-serien om demenskoret ser ut til å være en inspirasjon, sier de. 

– Men vi ønsker oss flere menn som frivillige.  Eldre menn ønsker tjommier på samme alder. Det er jo gjerne slik at kvinner går på klubb, og beholder venninnene sine, mens menn gjerne blir mer isolert når de er ferdige i arbeidslivet.  

Noe for deg å bli frivillig? Klikk her for å se hva du kan bidra med.

Omsorgsprisen ble overlevert av helsebyråd Ruth Grung på arrangementet på Den Nationale Scene mandag 13. februar. 

Bak prisen står GC Rieber Fondene og Verdighetsenteret, i samarbeid med Byrådsavdeling for helse og omsorg i Bergen kommune.

Omsorgsprisen tildeles medarbeidere, frivillige, pårørende, institusjon eller prosjekt som har vist fremragende omsorg – i Bergen eller Hordaland. Dette inkluderer også nominasjoner som gjenspeiler hjemmebasert omsorg og et kulturelt mangfold. Førsteprisvinner mottar omsorgsstatuetten i bronse og kr. 50.000, to andreprisvinnere mottar bronseplakett og kr. 25.000 hver.