Elsparkesykler oppstilt i oppmerket parkeringsareal.

Surf Rides får leie ut elsparkesykler i Bergen

Bergen kommune har gitt selskapet Surf Rides tillatelse til å drive utleie av små elektriske kjøretøy fra 1. juni 2023 til 1. april 2024.

Selskapet ble tilbudt tillatelse etter at Bolt trakk seg ut av Bergen i mars.  Forskriften og tillatelsesordningen som trådte i kraft 1. juni 2022 åpner for å gi tillatelse til inntil tre utleiere. 

–  I arbeidet med forskriften vurderte vi at tre utleiere var et godt antall for å ivareta konkurransehensyn. Da Bolt trakk seg ut av markedet, var det naturlig å gi tillatelse til et av de andre selskapene som kvalifiserte seg i konkurransen, forteller Tord Honne Holgernes, fungerende etatsdirektør i Bymiljøetaten. 

Antall elsparkesykler i det som kalles sone 1 og 2 (indre sentrumssone og bygatesonene et stykke utenfor sentrum) skal fordeles likt mellom de tre utleierne, slik det har vært siden ordningen startet. 

Evaluering av ordningen

Tillatelsen til alle de tre selskapene som opererer i Bergen (Voi, Ryde og snart Surf Rides) går ut 1. april 2024, og Bymiljøetaten er i gang med en større evaluering av ordningen. 

– Formålet med forskriften er blant annet å legge til rette for løsninger som bidrar til fremkommelige og trygge i byrom. Antall operatører er en naturlig del av evalueringsarbeidet som pågår, men det har ikke vært ønskelig å gjøre eventuelle endringer før den første perioden utløper og ordningen er evaluert, forklarer Holgernes.  

Evalueringen vil sendes til politisk behandling før sommeren. 

Motta siste nytt fra kommunen

Få Nyhetsbrev fra kommunen? For å abonnere, gå til www.bergen.kommune.no/nyhetsbrev og legg inn e-post-adressen din. 

 

Les mer om: