Gå tilbake til:
Du er her:

One Ocean Week 15.-21. april

Denne uken er Bergen stedet for debatt, erfaringsutveksling og opplevelser knyttet til en bærekraftig utnyttelse av havet.

Lørdag 15. april returnerer Statsraad Lehmkuhl fra jordomseiling. Dette markerer starten på den første utgaven av One Ocean Week, som finner sted i Bergen 15.-21. april. Her er noen smakebiter fra programmet:

Folkefest på Bryggen

Statsraad Lehmkuhl
KOMMER HJEM: Få med deg hjemkomsten til Statsraaden og åpningen av One Ocean Week lørdag 15. april.
Bilde: Eivind Senneset / Bergen kommune

Uken starter spektakulært med hjemkomsten av Statsraad Lehmkuhl. Kongen kommer for å delta på åpningen. Vil du også bli med? Møt opp på Bryggen lørdag 15. april. Søndag 16. april blir det familiedag på Bryggen med aktiviteter og moro for alle. 

Under uken kan du også delta på spennende foredrag og panelsamtaler på Litteraturhuset og på Bergen Offentlige Bibliotek. Det blir utstilling på KODE med kunst fra Stillehavet, Fiji og Grønland. På Statsraaden Bar & Reception inviterer UiB til Ocean Science Bar der de enkelte kveldene dedikeres til ulike temaer om havet. 

Næringsliv, forskning og politikk 

Gjennom uken arrangeres flere store konferanser og møteplasser i havets tegn. Det blir blant annet toppmøte i Håkonshallen, havkonferanse om klimaeffekter, flaggfrokost på Statsraad Lehmkuhl og tur med Havbyen Bergen på Vision of the Fjords.

Eget program for barn og unge

Barn som ser på båt
SKOLEBESØK: Bryggens Museum tilbyr undervisning hver dag under One Ocean Week.
Bilde: Bryggens Museum

Uken byr på et spennende og lærerikt program for barn og unge. Dette er en fin mulighet for barnehager og skoler i Bergen og omegn til å lære enda mer om havet. Akvariet, VilVite, Bymuseet og Museum Vest er blant aktørene som inviterer til aktiviteter og undervisning for en yngre målgruppe. 

Følg med på programmet

Mer informasjon om enkeltarrangementer og påmelding finner du på oneoceanweek.com. Programmet oppdateres fortløpende. 

Du kan også abonnere på nyhetsbrev fra Havbyen Bergen, samt få oppdateringer om uken på Facebook og LinkedIN.

One Ocean Week er et samarbeid mellom Havbyen Bergen og partnere, med støtte fra Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.


Les også: Inviterer til havuke når Statsraad Lehmkuhl kommer hjem i april