Den helhetlige risiko- og sårbarhetsanalysen ble vedtatt av bystyret i september.
– Et viktig kunnskapsgrunnlag
– ROS-analysen er et viktig kunnskapsgrunnlag for kommunen til å identifisere og vurdere risikoer, for å kunne planlegge beredskapstiltak og forebygge hendelser. Den er også relevant og nyttig for andre offentlige myndigheter, private og ideelle organisasjoner i deres arbeid med samfunnssikkerhet og beredskap, sier konstituert etatsdirektør for Samfunnssikkerhetens hus, Britt Lise Nymark.
Innbyggerne er viktig for samfunnets beredskap
Hun er opptatt av at også innbyggerne også må ta inn over seg risikobildet i samfunnet.
– Vi håper med denne analysen å bidra til økt kunnskap og bevissthet om risiko også for innbyggerne i kommunen. Gjennom å få informasjon om de risikoene som kan påvirke oss lokalt, kan vi ta forholdsregler og gjøre oss mer forberedt på mulige hendelser. Vi håper vi kan bidra til å styrke den enkeltes egenberedskap. Det vil gjøre befolkningen mer robust og ha betydning for samfunnets totale beredskap, sier hun.
Et bredt samarbeid
Mange interne og eksterne faginstanser og eksperter har deltatt i analysen. Til sammen har 47 interne og eksterne virksomheter bidratt og over 80 personer har vært involvert.
– Vi er svært takknemlig for alle som har bidratt. Takket være det gode samarbeidet, har vi fått en grundig analyse som gir oss et solid kunnskapsgrunnlag slik at vi i samarbeid kan utvikle gode tiltak for å forebygge og håndtere det som møter oss i fremtiden, sier hun.