Gå tilbake til:
Du er her:

Trine Pettersen Grønbech innstilt som ny bystyredirektør

Ansettelsesutvalget innstiller enstemmig på Trine Pettersen Grønbech (47) som ny bystyredirektør for bystyret i Bergen.

– Jeg er glad for at Trine Pettersen Grønbech har takket ja til å starte som ny bystyredirektør i Bergen kommune, sier ordfører Rune Bakervik. 

– Hun har bred erfaring med kommunal forvaltning og arbeid i skjæringspunktet mellom politikk og fag. Ansettelsesutvalget er sikker på at hun vil fylle rollen på en god måte både inn mot oss politikere og for de ansatte på Bystyrets kontor, fortsetter Bakervik. 

Starter i høst

Trine Pettersen Grønbech
Trine Pettersen Grønbech.
Bilde: Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig AS/Fotograf Løtvedt

Ansettelsesutvalget har bestått av ordfører Rune Bakervik (leder), Hilde Onarheim (Høyre), Linn Kristin Engø (Arbeiderpartiet), Cecilie Tveit (FP), Mikkel Grüner (SV) og Tom S. Skare fra Akademikerne. 

Saken behandles i bystyrets møte 22. juni etter innstilling fra Forretningsutvalgets møte 21. juni. Ny bystyredirektør vil starte i jobben fra høsten av.

– En unik mulighet

Trine Pettersen Grønbech er 47 år gammel og jobber i dag som advokat hos Simonsen Vogt Wiig AS. 

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt og bli kjent med ansatte og folkevalgte. Dette er en unik mulighet til, sammen med dyktige medarbeidere, å få bidra til at det er gode rammer for folkevalgt styring av Norges største primærkommune, sier Trine Pettersen Grønbech.