Læringsverksted med GAP-analyse

GAPET lukkes - steg for steg - mer enn 50 stykker har nå gjennomført læringsverksted med GAP-analyse i Byrådsavdeling for eldre, helse og frivillighet

Gruppe
Seksjon for e-helse sammen i konsentrert arbeid med kompetansebygging. På læringsverkstedene bruker deltakerne sine reelle arbeidsoppgaver som case i læringen.

Tirsdag 19. mars gjennomførte byrådsavdelingen 4. og foreløpig siste runde med GAP-analyse som tema for DRIV Læringsverksted. Den brede deltakelsen betyr at mange av oss nå har en virkelig mulighet til å realisere de "20 prosentene" med gjensidig veiledning, sparring og erfaringsutveksling som må til for å lære stegvis over tid. Som den første artikkelen om initiativet utdyper, satser vi nå tungt på realisering av reell læring i arbeidslivet.

Det er også veldig fruktbart at (ca.) en tredjedel av deltakerne er fra etatene - at vi får felles referanserammer i hele byrådsavdelingen er en forutsetning for det tettere samarbeidet vi alle ønsker oss. For læringsverkstedene er det en sterk ambisjon for fremtiden at vi har folk med oss fra hele linjen.

Spesielt kjekt var det på tirsdag at nesten alle i Seksjon for E-helse deltok sammen med sin leder Kristin Brekke. Mer seriøst blir det ikke når man tar felles kompetansebygging og læring i arbeidslivet på alvor! 

 Neste tema for læringsverkstedet blir årsaksanalyse, og helt konkret skal vi se på verktøyet "Fiskebensdiagram" og metoden "5 Hvorfor". Til høsten skal vi ta for oss hverdagslige tema som møteledelse, men også større tema som strategiarbeid og god metodisk praksis for dette. Selv om vi skal etterstrebe en sammenheng med tidligere tema, vil nye runder bygges slik at man kan delta med fullt utbytte uten å ha vært med før. Vi håper å treffe igjen alle tidligere deltakere, og at de tar med seg et par kolleger!

Logo
Bilde: Ingvild Solberg

Smart omsorg er et innovasjons- og forbedringsprogram i Byrådsavdeling for helse og omsorg. Smart omsorg skal styrke vår evne til å møte nåtidige og fremtidige omstillingskrav. Vi skal gå i front for kunnskapsbaserte helse- og omsorgstjenester kjennetegnet av høy kvalitet, brukermedvirkning, digitalisering og effektivitet. Dette skal oppnås ved hjelp av dyktige medarbeidere, kunnskapsbasert praksis og innovativ utvikling.