Fire studenter sittende på trapp

ORDNINGEN ER FULLTEGNET: Det er ikke lenger mulig å søke om gavekort.

Bergen kommune inviterer studenter som er folkeregistrert i andre kommuner til å melde flytting til Bergen. Vi trenger dere for å gjøre Bergen til en enda bedre studentby. 

Studenter fra andre kommuner som har meldt flytting til Bergen etter 1. januar 2022, kan søke om å få et gavekort på 2000 kroner fra Bergen kommune. Kortet kan brukes til kultur, mat eller opplevelser i Bergen. Les mer om gavekortet.

Bergen kommune har 1000 kort, som deles ut til de første som oppfyller kriteriene og får godkjent sine søknader. 

  • Du blir innbygger i Bergen. 
  • Du får stemmerett i Bergen og kan påvirke politikken.
  • Kommunen får økte økonomiske rammer og kan dermed tilby deg som innbygger bedre tjenester.

Gå inn og registrer flytting via nettsidene til Skatteetaten: www.skatteetaten.no/person/folkeregister/flytte/i-norge

Merk at noen studenter er omfattet av familieforsikring som avhenger av bostedsadresse. Dette kan være lurt å sjekke først.

Du fyller ut søknadsskjema (blå knapp under) med dine personopplysninger. I skjemaet laster du opp vedtak om flytting fra Folkeregistret og skjermbilde fra Studentbevis-appen av betalt semesteravgift for våren 2023. Du vil motta en kvittering når din søknad er registrert.

Søknader behandles fortløpende. Du vil motta en e-post fra kommunen når din søknad er ferdigbehandlet.

Når du har fått bekreftelse fra kommunen om at du er tildelt gavekort, kan du hente kortet hos Innbyggerservice i Kaigaten 4 (se i kart) mandag til fredag klokken 08.00-15.00. Der legitimerer du deg og viser e-posten med bekreftelse på tildelt kort.

Du har fire uker på å hente kortet etter at du har fått bekreftelse på tildeling. 

For spørsmål om gavekortordningen, kontakt rådgiver Monica Sæle Michel i Byrådsavdeling for kultur, frivillighet og inkludering på e-post MonicaSaele.Michel@bergen.kommune.no eller telefon 986 71 750.