Vi har vår egen parsellhage like ved barnehagen, som vi kan dyrke frem spiselige vekster.
I år har vi dyrket poteter, gulrøtter, sukkererter og tomater.
I vår barnehage er vi opptatt av bærekraftig utvikling, og i parsellhagen kan barna få erfarer viktige sammenhenger i naturen.
Barna erfarer og lærer:
- at naturen er grunnlaget for maten vi spiser gjennom dyrkingsprosessen ved å se, erfare og bidra til matens opprinnelse fra jord til bord.
- naturverdier en får ute i naturen i tidlige barneår, kan bidra til omsorg og engasjement for natur og miljø senere i livet.
- Ulike redskaper, som for eksempel spade, greip, jernrive. Det å håndtere slike redskaper i tettpakket og steinet jord er en kroppsliglæring.
- Sunne matvaner gjennom å prøve og smake på det vi har dyrket selv. Det er også gøy å smake på grønnsaker som ikke har samme form som i butikken.
- Undring og gode samtale med barna om bærekraftig. Hva er bærekraftig mat?