Helleneset
Helleneset er en populær badeplass på Lønborg og en av Friluftsrådets mest sentrale og best utbygde badeplasser. Her finner du en sandfjære for barn, basseng, flotte svaberg og gressplen
Bilde: Bergen Vann

Helleneset

Badevannskategori Utmerket

Både norsk og EUs regelverk baseres på at badeplassens badevannskvalitet må bedømmes ut fra den målte vannkvaliteten over flere år. Dette for å kunne foreta en mer langsiktig kvalitetsvurdering. Basert på målinger gjort de siste fire årene, er Helleneset badeplass klassifisert som Utmerket.

Les mer om Mye nedbør = dårlig vannkvalitet

Badetempertur

Det blir ikke tatt rutinemessige målinger av badevannstemperaturen, men vi måler og registrerer temperaturen ca en gang pr måned. 

  • Vanntemperatur 22. mai kl 11.15: 16,1 grader

Fasiliteter

Helleneset har et barnevennlig basseng på 10x15 meter med dybde 0,5-0,9 meter, som fylles opp med sjøvann på gode sommerdager. Bassenget har rullestolrampe, men uten tilsyn. All bading på eget ansvar.

Tilgang til sjø via svaberg, sandfjære, badestige eller stupebrett. Helleneset har også en populær klippeklatrevegg mot sjøen.

Badeplassen har bord og benker, toalett, bosspann og offentlig ettersyn. Badeplassene blir overvåket fra mai til august/september for å sikre god badevannskvalitet.

Beliggenhet og tilkomst

Helleneset ligger på Lønborg, to kilometer nord for NHH. 15 minutter med buss fra Bergen sentrum til Lønborg videregående skole. Parkeringsplass med plass til ca. 100 biler. 

Søk etter avganger på Skyss sine nettsider.

Helleneset har barnevennlig sandfjære
Helleneset har barnevennlig sandfjære
Bilde: Trude Haugen